Tropische paradijsjes

Na bijna 8 maanden reizen in Afrika en Azië zijn wij het er wel over eens dat ons hart toch net iets meer in Afrika ligt dan in Azië. In de eerste 2 maanden in Azië hadden we gek genoeg ook een klein beetje last van heimwee naar Afrika. Maar: er is toch ook een heel groot voordeel van Azië ten opzichte van Afrika. De tropische stranden!

In de zuidelijke helft van Afrika die wij tot nu toe gezien hebben is het aantal echt mooie en zwembare stranden toch vrij beperkt. Zanzibar is uiteraard wel een uitschieter en verder zijn er wat mooie plekken in Mozambique en Kenia. Maar aan de andere kant van het continent is de zee ijskoud en in Namibië liepen wij zelfs in het zomerseizoen, toen het nota bene 40 graden was in de woestijn, met een winddichte jas en haar dat alle klanten op vloog aan het strand. Dan is er natuurlijk ook nog Lake Malawi, met wat prachtige eilandjes erin. Maar op de meeste plekken vanaf het vasteland kun je niet zwemmen vanwege de nijlpaarden die nogal territoriaal zijn. En op de eilandjes zwommen we gek genoeg ook niet geheel op ons gemak, hoewel de eigenaar van de strandtent er toch vrij zeker was dat de lokale krokodillen er alleen na zonsondergang kwamen zwemmen.

Nee, dan Azië. Onze eerste week zaten we al direct op de tropische stranden van Krabi en Ko Phi Phi, met zijn mooie lagunes en de archipel voor de deur. Helaas was dat wel midden in het hoogseizoen, waardoor de 500 andere toeristen die naast je zitten het toch net iets minder idyllisch maken. Maar daar even doorheen kijkende was het er prachtig.

Tub island

Daarna is het eigenlijk alleen nog maar beter geworden. Onze favoriet is overduidelijk de Filipijnen, waar je zoveel eilandjes met tropische stranden hebt, dat het geen enkel probleem is om er een eilandje de hele dag geheel voor jezelf te hebben. Zeker niet als je zelf met je kano in de archipel op ontdekking gaat naar je eigen verlaten privé-eiland zoals wij deden. Een hoog Blue Lagoon gehalte! Natuurlijk dan wel met een ’s ochtend bij de lokale bakker in het dorp gekochte lunch en drankjes, want we gaan natuurlijk niet met een zelf in elkaar geknutselde bamboespeer staan vissen.

Bukal beach: ons eigen privéstrand

Na al dit ‘afzien’ in de Filipijnen bleken gelukkig ook Maleisisch Borneo en Indonesië zo hun eigen pareltjes van tropische plekjes te hebben. Zo hebben we op Bali gesnorkeld in een waar paradijs van koraal en bont gekleurde vissen (en nee, Bas kan nog steeds niet zwemmen met flippers. Lopen bleek ook al vrij lastig, ik heb de hoop dus opgegeven…..). En huurden we op Lombok een paar dagen een scooter om van het ene witte en verlaten strand met palmbomen naar het andere te rijden.

Snorkelen bij Nusa Lembongan

Seger beach

Jullie snappen nu ook gelijk waarom we zo lang hebben gedaan over deze nieuwe blog update, we waren te druk met de zon, zee en tropische strandjes!