Stairway to heaven

Onze laatste stop in Zambia was in Livingstone, waar de beroemde Victoria Falls zijn te vinden. We hadden ons er erg op verheugd om dit waterspektakel te aanschouwen. Ergens in ons achterhoofd wisten we wel dat we net het droge seizoen achter de rug hadden, maar je hoopt toch op het positieve. Helaas voor ons bleken de falls inderdaad bijzonder leeg te zijn op dit moment, wat een domper! Op zich had het ook wel wat om langs de randen van de klif te lopen waar normaal het water overheen dendert, maar het is toch niet helemaal waar je voor komt natuurlijk.
Gelukkig is het droge seizoen dan wel weer het beste seizoen om te gaan raften op de Zambezi rivier, waar de watervallen in uitkomen. En dat was echt fantastisch!
De zon scheen, het uitzicht was prachtig en de rivier was ruig. Het was echt waanzinnig om de rapids van de Zambezi, met poetische namen als Morning Glory, Gullivers Travels en Stairway to Heaven, door te ploeteren met een rubberboot.

Nog een leuk detail: midden in een heftige rapid van categorie 5 verloor Bas zijn linker lens, maar wist die op tijd te redden!
Raften op de Zambezi

Meer foto’s van de Victoria Falls en het raften kun je vinden op: http://www.flickr.com/photos/vanrijsbergen