Pas op: dieren!

In de afgelopen twee maanden hebben wij voornamelijk door het zuidelijke deel van Afrika gereisd met onze eigen huurauto. Een enorme luxe na al die weken afzien in brakke busjes en stinkende boten. Echter, dit deel van de wereld is iets minder druk bevolkt dan ons gezellige Nederland en dus kom je onderweg nog wel eens wat mooie natuur en dus ook dieren tegen. Hier wordt dan ook meestal uitvoerig voor gewaarschuwd door de lokale verkeersdienst:

Pas op: dieren!

Nu kan ik jullie het blijde nieuws brengen dat wij geen van bovenstaande dieren tussen de koplampen van de Polo hebben ontvangen. Vooral over het ontwijken van de nijlpaarden waren wij uiterst content.

Helaas is niet alle dieren dit blijde lot geschonken, aangezien wij (lees: Bas) op de valreep nog wel even een hele mooie tropische vogel heeft doodgereden. En dat midden in het Kruger park, met een maximum snelheid van 50 km/uur. Zie hier een foto van een (nog) levend exemplaar:

Kruger National Park

Nu moet ik zeggen dat de vogel in kwestie zelf niet zo heel slim was, door toch iets te dicht bij onze wielen een duikvlucht te nemen. Bas vond het echter wel nodig om in het volgende half uur uitgebreid te benadrukken dat hij, buiten het kleine detail van het doodrijden van de vogel, toch een bijzonder goede chauffeur is. En ja, dat hij eerder ook al eens een kat had doorgereden, maar dat was ook bijzaak.
Ondertussen zit meneer wel verdacht vaak zuchtend en steunend naast mij op de bijrijdersstoel, omdat ik zogezegd veel te onbehouwen rijd en hij bang is dat ik de auto schade zal toebrengen. Dat doe ik (bijna) nooit (1 x een pilaar over het hoofd gezien in de parkeergarage….), maar ik heb nog nooit een dier doodgereden!